GMV in zomerse sferen

Anders dan anders is de beste beschrijving voor het zeer geslaagde GMV Summerevent van 7 juni. Met 3 activiteiten voor de leden en de stakeholders op één middag, in het tropische Nederlands Bakkerij Centrum in Wageningen.

De start-ups en mentoren groep

Een mentoren workshop voor de 5 kersverse startup leden van GMV. Hierbij hebben de nieuwe leden kunnen ervaren dat het beste mentorschap wellicht te vinden is bij de ervaren collega-ondernemers die bereid zijn de startups op te tillen en te helpen in het vinden van passende business en alles wat daarbij komt kijken.

Als tweede natuurlijk de jaarlijkse ledenvergadering, normaal gesproken niet iets waar leden heel erg voor warm draaien, maar wel iets wat nou eenmaal bij het lidmaatschap hoort. Om het extra interessant te maken waren er twee bijzondere discussiemomenten ingelast. Ten eerste over de internationale marktontwikkelingen, gedreven door geopolitieke ontwikkelingen. Dit heeft ertoe geleid dat GMV in het najaar een rondetafelsessie specifiek over dit onderwerp gaat organiseren. Het tweede onderwerp was de inzet vanuit GMV en partnerorganisaties om toe te werken naar een internationale ISO-norm voor Food Machinery. Met een geweldig gedreven uitleg door Simon Kooij van Meyn was er niet veel overtuigingskracht nodig om alle leden unaniem te laten besluiten dat dit een dusdanig belangrijk onderwerp is, waar GMV met haar leden schouders onder moet zetten.

Het einde van de middag was er een open sessie voor de leden en alle stakeholders. Een volle zaal kon getuige zijn van de visie van een ontwerpbureau op de toekomst van ons voedselsysteem. Michiel Verhaar van Van Berlo Studios nam ons mee in de gedachten van de moderne consument en de bijbehorende uitdagingen voor de machinebouwers. Vervolgens had Sywert Brongersma van Imec een zeer tot de verbeelding sprekend verhaal over de nieuwe sensortechnieken die op ons af komen en heel veel meten en transparantie mogelijk gaan maken in de hele voedselketen. Zelf op mensen kunnen we straks meten of ze wel gezond eten en dit ook weer terugkoppelen.

Sywert Brongersma van Imec aan het woord

En wat zeker niet mocht ontbreken was een zeer duurzame maaltijd in het zonnetje, een hele lekkere zomerse paella gemaakt van voedseloverschotten die anders het einde van de dag in de container zou zijn beland.

We kijken nu al uit naar het volgende GMV jaarevent!

Heerlijk eten verzorgd door Martine Groenewegen van De Klik

Geplaatst op: 2018-06-18